Waar let je op bij een laadpaal voor thuis

Laadpaal

Tip om de beste laadpaal te vinden

De elektrische auto verovert het straatbeeld meer en meer. Steeds meer mensen en bedrijven zeggen vaarwel tegen auto’s die zich voeden met fossiele brandstoffen. Bij de benzinestations langs de snelwegen spelen ze er (eindelijk) op in door het aantal laadstations uit te breiden voor alle merken elektrische auto’s. Maar toch, in de woonwijken en bij mensen thuis is het opladen toch nog wel een puntje van aandacht. Heb jij een elektrische auto, maar nog geen laadpaal? Lees dit blog om te lezen welke laadpaal je het beste kunt kiezen.

Maximale laadcapaciteit

Iedereen wil een laadpaal die in een mum van tijd de auto oplaadt. Een beetje laadpaal doet dat ook al best snel, maar voordat je er zo een kunt aanschaffen, moet je wel eerst de maximale laadcapaciteit van de auto weten. Elektrische auto’s kunnen namelijk met verschillende vermogens laden. Je hebt dus een lader nodig die overeenkomt met de maximale laadcapaciteit van de auto. Die levert je het meeste rendement en de minste laadtijd op.

Aansluiting op het stroomnet

Als je de maximale laadcapaciteit eenmaal weet, dan moet je voorkomen dat de laadpaal de capaciteit van je stroomnet niet overstijgt. Anders slaan al snel de stoppen door. De energieaansluiting van het huis is te vinden op:

  • De jaarrekening
  • Het contract met de energieleverancier
  • De elektriciteitsmeter in de meterkast

Model laadpaal kiezen

Weet je welk model laadpaal het beste is voor jouw auto dat ook geschikt is voor jouw stroomnet in huis? Dan kun je het model laadpaal kiezen dat jij prettige vindt. Wil je een echte laadpaal, of heb je liever een laadmogelijkheid voor aan de muur? En kies je voor een zakelijke laadpaal of een laadpaal voor privégebruik? Afwegingen op het gebied van kosten, exacte laadtijd en kleur zijn uiteraard volledig afhankelijk van jouw voorkeuren. Wat je wensen ook zijn, er zijn genoeg opties wat betreft laadpalen.
Vond je dit interessant en wil je meer lezen over vervoer? Lees dan ook onze andere blogs over auto’s.