Waterontharder

waterontharder

Waarom een waterontharder?

Wanneer u het woord waterontharder hoort, kunt u zich afvragen wat dit apparaat precies doet. Wij gaan u in dit blog uitleggen wat een waterontharder doet en waarom het zo belangrijk is om er hier een van in huis te hebben. Lees nu snel verder!

Wat kalk doet in uw woning

U schaft een waterontharder aan wanneer er veel kalk in uw drinkwater zit. Het kalk kan vervelende gevolgen hebben voor uw huishoudelijke apparatuur. Kalk blijft bijvoorbeeld zitten in uw waterkoker, het laat een witte rand achter en moet van tijd tot tijd goed schoongemaakt worden. Ook kan kalk de leidingen aantasten en verzamelt het zich in vaatwassers en koffiezetapparaten. Naast dat het uw apparaten aantast ziet u ook kalk op het glaswerk van uw badkamer. Neemt u het water na het douchen niet af, dan blijven er kalkresten achter op het glas.

Geen kalkaanslag in uw huis

Kalk is niet alleen lelijk om te zien, het tast dus ook uw apparaten en leidingen aan. Op den duur kan het uw leidingen verstoppen met hoge reparatiekosten als gevolg. Om deze problemen te voorkomen gebruikt u een waterontharder. Deze machine verwijdert kalk voordat het in uw leidingen terecht komt. Met een waterontkalker verhoogd u de levensduur van alle huishoudelijke apparaten die water gebruiken, waaronder ook douches, ketels en strijkijzers.

Hoe werkt een kalkontharder

Bij een kalkontharder stroomt hard leidingwater door een cilinder wat gevuld is met bolletjes van kunsthars. Dit gedeelte wordt de ionenwisselaar genoemd. Het water dat door de cilinder stroomt laat kalk en magnesium aan deze bolletjes achter. Het kalk blijft als het ware kleven. Het water wat weer de kalkontharder uitstroomt is nu vrij van kalk, ook wel zacht water genoemd. Let er goed op dat u van tijd tot tijd de waterontharder goed reinigt. Dit schoonmaken wordt regenereren genoemd. Bovenop de waterontkalker komt vaak een melding wanneer dit gedaan moet worden. Bij veel kalkontharders gebeurd dit automatisch, hier is dus geen omkijken naar.

Meer weten over kalkontharder?

Wilt u ook graag van de vervelende witte kalkaanslag in uw keuken en badkamer af? Kies dan voor een waterontharder en maak het huishouden een stuk makkelijker. Heeft u vragen over de kalkontharder? Laat dan uw vragen achter via dit contactformulier en wij zullen u zo snel mogelijk beantwoorden.