Laadpaal thuis installeren

Laadpaal thuis installeren

Welzijn planeet en elektrisch rijden

Bent u ook veel bezig met het welzijn van de planeet en wilt u de stap zetten om een elektrische auto aan te schaffen? Dan is het verstandig om van te voren goed onderzoek te doen naar welke elektrische auto u wilt. Daarnaast moet u ook weten welke laadpaal u thuis laat installeren. In dit blog gaan we dieper in op de voordelen van een laadpaal aan huis.

Een laadpaal thuis laten installeren

Voor veel mensen is het de eerste keer wanneer zij een laadpaal thuis laten installeren. Het kan dan ook best spannend zijn of dit allemaal in een keer goed gaat. En wie weet wat er verder allemaal bij komt kijken? Wij zeggen: geen zorgen. Een laadpaal thuis laten installeren wordt snel en goed gedaan wanneer u het juiste bedrijf inschakelt. Geef de installatie uit handen aan professionals voor een uitstekend resultaat.

Uw eigen oplaadpaal

Een elektrisch auto wilt u natuurlijk zo veilig mogelijk, zo snel mogelijk en zo goedkoop mogelijk opladen. U wilt immers de natuur sparen, maar dit mag niet te veel kosten. Uw auto steeds opladen aan een openbaar oplaadpunt is duurder omdat de aanbieder van de oplaadpaal er aan wil verdienen. Op lange termijn is het daarom voordeliger om uw eigen laadpaal thuis te laten installeren. Hiermee voorkomt u ook dat u niet kunt opladen wanneer uw auto leeg is. Uw laadpaal thuis staat altijd voor u klaar wanneer u deze nodig heeft: ‘s ochtends, ‘s nachts, in het weekend, altijd!

Laadpaal zelf installeren of uitbesteden?

Maar wat is een oplaadpaal nu precies? Een laadpunt is een elektrische installatie die gebruik maakt van een relatief hoge spanning en stroomsterkte. Wees daarom voorzichtig wanneer u de paal zelf wilt installeren. Wij zeggen: niet doen. Laat het installeren van de laadpaal aan een professioneel bedrijf over, om ongelukken en fouten te voorkomen. De laadpaal maakt immers gebruik van hoge spanning, dit kan levensgevaarlijk zijn wanneer u dit thuis verkeerd installeert. Ga dus alleen zelf aan de slag wanneer u hier voor bent opgeleid.

Meer weten over laadpaal thuis installeren?

Een laadpaal laten installeren is een goede investering. Het brengt u comfort en gemak, want u kunt uw elektrische auto dan altijd opladen wanneer u dat uitkomt. Wilt u graag meer weten over het thuis laten installeren van een laadpaal? Of wilt u weten waar u geschikte laadpalen kunt vinden? Stel dan gerust uw vragen via ons contactformulier.