De voordelen van airconditioning

nieuwe airco

De fijne voordelen van een airco

U weet dat een airco voor lekkere verkoeling in het huis kan zorgen, maar deze biedt naast verkoeling nog veel meer voordelen. In dit blog behandelen wij enkele van deze fijne voordelen, zodat u weet waar u aan begint wanneer u een airco aanschaft. Lees nu snel verder!

Een prettig binnenklimaat

Elk mens heeft behoefte aan een warm en veilig huis. Een warm en veilig huis ontstaat wanneer er goede sloten op de deuren zitten, er geen tocht is en het huis vrij is van giftige stoffen en bacteriën. Wist u dat u met een airco in huis deze ideale binnenklimaat kunt creëren? De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%. In het zomerseizoen kan het lastig zijn om dit percentage te halen. Maar met een airco houdt u de vochtigheidsgraad op peil. Zo voorkomt u klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid of andere vocht gerelateerde gezondheidsklachten.

Verbetering van de productiviteit

Bij bedrijven wordt er vaak geïnvesteerd in het hebben van een goed binnenklimaat. Een goed binnenklimaat is immers belangrijk voor de productiviteit van het personeel. Zonder een goed binnenklimaat schiet de productiviteit al snel naar beneden. Denk hierbij aan een te warm kantoor of een kantoor waar het veel tocht. Een goed binnenklimaat verhoogt de concentratie en de productiviteit. Daarom kan een airco een waardevolle investering voor op het werk of bij u thuis zijn.

Geen last van schadelijke stoffen en bacteriën

Wanneer u en uw gezin veel thuis zijn, wordt gedurende de dag de lucht al snel vervuild in huis. Denk hierbij aan etensluchten, schadelijke stoffen, bacteriën of sigarettenrook. Met een airco filtert u deze lucht, zo blijven de schadelijke stoffen achter in de filters en wordt er weer schone lucht uitgeblazen. Wist u dat airco’s zelfs pollen kunnen tegenhouden? Dit is ideaal voor mensen met hooikoorts.

Zeg nee tegen vochtige ruimtes

De airco heeft naast een verkoel, verwarm en filterfunctie ook de mogelijkheid om uw ruimtes te ontvochtigen. Dankzij deze ontvochtigingsfunctie kan uw lichaam de warmte beter afvoeren. Dit geeft u tijdens de hete zomerdagen een frisser en productiever gevoel.

Meer weten over airconditioning?

Een nieuwe airco in huis of op het kantoor is dus ideaal voor een fijner binnenklimaat, focus en gezondheid. Let bij de aanschaf van uw nieuwe airco goed op de functies. Heeft u bepaalde wensen waar uw nieuwe airco aan moet voldoen? Informeer dan altijd bij het personeel welke airco u moet hebben. Voor meer vragen mag u vrijblijvend contact met ons opnemen, dit doet u via dit contactformulier.