HACCP eisen horeca keuken

Horeca keuken

Een hygiënische keuken

Het hebben van een hygiënische keuken is voor iedereen belangrijk. Dit geldt zeker voor in de horeca. Misschien vraagt u zich af, wat zijn eigenlijk de HACCP-eisen in de horeca keuken? In dit blog vertellen wij u daar meer over, lees vooral snel verder!

Kruisbesmettingen in de keuken

Wij vertellen u graag over de gevaren in de keuken. Een kruisbesmetting tussen rauw en bereid voedsel is bijvoorbeeld een van de grote gevaren in de horecakeuken die absoluut vermijd moeten worden. Ook al is deze fout snel gemaakt, als het goed is letten alle koks en personeel erop dat dergelijke kruisbesmettingen niet gebeuren. Een nadeel van kruisbesmettingen is dat dit kan zorgen voor ongedierte en daarnaast is het ook zeer gevaarlijk voor mensen met ernstige allergieën. Denk hierbij aan een notenallergie, waarbij noten in het gerecht terecht komen. Door het gebruik van eenvoudig te reinigen hygiënische HACCP horeca wanden en panelen is de kans zeer klein dat ongedierte of gevaarlijke kruisbesmettingen gebeuren.

Hygiënecode voor Horeca

Een ander punt waar op gelet moet worden zijn de karren en trolleys in de horeca. Deze karren kunnen gemakkelijk door personeel kriskras door elkaar gereden worden, met ongelukken als gevolg. Of wat dacht u van scherpe messen die krassen kunnen veroorzaken en schade geven aan uw materiaal. Wanneer deze beschadigingen in muren met holle wanden gebeuren, dan kunt u last krijgen van bacteriën, schimmels en ongedierte. Daarom dient een horecakeuken te voldoen aan de regels uit de “Hygiënecode voor Horeca”. Hierin staan de eisen voor panelen en wanden voor in de horeca.

Voordelen van HACCP wandafwerking

Wanneer u HACCP wandafwerking toepast in uw horecabedrijf, heeft u diverse voordelen. De panelen zijn:

  • Roestvrij
  • Zonder voegen
  • Makkelijk te reinigen
  • Bacteriewerend
  • Schimmelwerend
  • Slagvast
  • Krasvast

Meer weten over HACCP eisen voor in de horeca keuken?

Bent u overtuigd van de HACCP keuken wanden en panelen? Door te voldoen aan de eisen van de Hygiënecode voor Horeca zorgt u ervoor dat uw personeel veilig kan werken en uw klanten veilig kunnen eten. Voorkom dat u op de vingers wordt getikt. Voor koelcel panelen en andere handige producten kijkt u op deze website. Heeft u nog vragen over HACCP eisen voor in de horeca keuken? Vul dan dit contactformulier in en wij zullen u zo snel mogelijk beantwoorden.