Tips & tricks voor wasbaar luieren met prefolds

prefold-wasbare-luier

Wasbare luiers: het beste voor je kleintje

Wil je graag het allerbeste voor je kleintje, zoals de beste voeding, kleding en speelgoed? Maar wil je daarnaast ook rekening houden met het milieu? Dan is deze nieuwe mode met wasbare luiers het product voor jou! Zo heb je altijd uitstekende kwaliteit luiers in huis en hoef je niet telkens nieuwe te kopen. Zo bespaar je geld en milieu! In dit blog geven we je de beste tips & tricks voor het gebruik van prefolds als wasbare luier.

Hoeveel ‘normale’ luiers per jaar

Wanneer je wegwerpluiers in de supermarkt koopt, dan gebruikt je kindje in het eerste levensjaar gemiddeld 2.555 luiers. In het tweede levensjaar worden dit er gemiddeld 1825 luiers per jaar. Wanneer je baby een peuter wordt, draagt hij of zij er gemiddeld nog 4 per dag, dat zijn 1.460 luiers per jaar. Zoals je kunt lezen zijn dit in de eerste levensjaren zeer veel luiers. Dit ga je dan ook voelen in je portemonnee. Dankzij de prefolds ben je in één klap veel milieubewuster en goedkoper uit.

Prefolds en strikluiers

Wanneer je op zoek bent naar veelzijdige en duurzame luiers op de markt, dan kun je bijvoorbeeld bij Babybum.nl kijken. Deze wasbare vouwluier wordt ook wel prefold genoemd. Prefold is een voorgevormde doek, deze is meestal rechthoekig of vierkant. Deze doek is verdeeld in drie banen, waarvan de binnenste baan uit extra lagen bestaat. Je vouwt de doek om je kindje en zet het vervolgens vast met een luierklemmetje. Naast de prefold kun je ook de strikluier bestellen. De strikluier is de ouderwetse manier van een wasbare luier en wordt vastgezet met strikken of lintjes. Deze luiers drogen snel, zijn goed passend en budgetvriendelijk.

Tips & tricks wasbare luiers met prefolds

Wil je graag meer weten over wasbare luiers? Dan geven wij je graag de handigste tips & tricks mee. Wij hebben speciaal voor jou de tips & tricks hieronder op een rij gezet:

  • Wasbare luiers hebben goede pasvormen voor pasgeboren baby’s
  • Wasbare luiers zijn slijtvast, er kunnen geen elastiekjes slap worden of slijten
  • Strik voor het wassen de losse lintjes vast aan elkaar, voorkom knopen
  • Voeg extra booster of inlegger toe voor meer absorptie
  • Wasbare luiers zijn gemaakt van duurzame materialen

Meer tips & tricks voor wasbaar luieren met prefolds?

Lijken wasbare luiers met prefolds je ook wat? Stap dan ook over. Ook al lijkt dit een grote stap, het is het echt waard! Door in wasbare luiers te investeren kies je voor 100% duurzame wasbare luiers. Wil je graag meer weten over wasbare luiers? Neem dan via dit contactformulier contact met ons op, wij beantwoorden je zo snel mogelijk.