Voordelen van een zonnedak

zonnepanelen op uw carport

Energie opwekken met uw daken

Er zijn veel plekken rondom en op uw woning waar u een zonnedak kunt laten plaatsen. Want wat is nu mooier dan van een lege plek een nuttige plek maken? In plaats van dat uw carport alleen een plek is waar u spullen opbergt, kunt u er ook een plek van maken waar u energie wint. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar u kunt op een eenvoudige manier zonne-energie opwekken door zonnepanelen toe te passen in de afdak voor een auto. In dit blok vertellen wij u over de voordelen van een zonnedak en een solar carport.

Zonnedak en solar carport

Maar eerst, wat is een zonnedak precies? Een zonnedak is een plat of schuin dak waar zonnepanelen op zijn geplaatst. Er bestaat ook zoiets als een solar carport, hierbij heeft u bescherming voor uw auto en maakt u energie voor uw auto in één. Het voordeel bij een solar carport is dat uw auto beschermd is tegen extreme weersomstandigheden. U ziet vaak dat een solar carport aan een huis bevestigd is, maar het kan ook los staan. Benut het dak van uw carport, schuren of huis goed. Zo heeft u minder kosten en bent u milieubewust bezig.

Bouw van een solar carport en zonnedak

Een carport is als het ware een overdekte parkeerplaats. Een zonnedak kan ook het dak van uw woning of schuur zijn. Bij het bouwen van een solar carport worden de zijkanten soms geheel en soms gedeeltelijk opengelaten. Veelal wordt er een betonnen ondergrond gebruikt. Ook ziet u wel eens dat een solar carport met schroefankers in een zachte ondergrond wordt verankerd. Als het gebouw eenmaal staat, dan worden de zonnepanelen op het dak vastgemaakt.

Vergunning voor solar carport of zonnedak

Wanneer u een overkapping met zonnepanelen heeft, dan is een vergunning meestal niet nodig. Wel is het verstandig om uw solardak aan te melden bij de gemeente. Of vraag naar eventuele aanvullende eisen die gesteld worden aan een dergelijke installatie. Ook hiervoor kunt u bij uw gemeente terecht.

Voordelen van een zonnedak

Een zonnedak en solar carport zijn dus zeer efficiënt om aan huis te hebben. Wij hebben de voordelen voor u op een rij gezet:

  • Bespaar op energiekosten
  • Vergroot inkomsten
  • Profiteer van aantrekkelijke subsidie
  • Wek duurzame energie op
  • Geef uw woning of bedrijf een duurzame uitstraling

Meer weten over voordelen van zonnedaken?

Wanneer u een milieubewust leven leidt zult u dit uiteindelijk ook voelen in uw portemonnee. Een zonnedak of solar carport installeren zal u uiteindelijk veel energie opleveren. Voor meer informatie
laat u adviseren door echte experts op het gebied van zonnepanelen. Of vul uw vragen in via dit contactformulier, wij komen zo snel mogelijk bij u terug.