Pompen voor installateurs

Pompen voor installateurs

Diverse installateurs met diverse pompen

Veel installateurs maken gebruik van verschillende pompen. Deze installateurs, waaronder loodgieters en rioolontstoppers, kunnen niet aan het werk zonder deze pompen. Elke klant en elk situatie heeft vaak weer een andere type pomp nodig. Zij hebben dus niet alleen te maken met een diversiteit aan pomptechnieken, maar ook met een diversiteit aan toepassingen en merken. Maar welke pompen worden dan voornamelijk gebruikt? U leest het hier in dit blog.

Pomptoepassingen voor installateurs

De meeste installateurs weten zelf prima welke pomp zij nodig hebben en hoe deze aangesloten moet worden. Toch is het ook fijn voor hen om een gespecialiseerde leverancier achter zich te hebben staan. Een leverancier die eerlijk en betrouwbaar is. Het fijne van een dergelijke leverancier is dat de installaties niet bij verschillende bedrijven langs hoeven te gaan, maar al hun pomp onderdelen bij dezelfde plek vandaan kunnen halen.

Verschillende soorten pompen

Er zijn zeer veel verschillende pompen op de markt verkrijgbaar. Wellicht vindt u het leuk om een inzicht te krijgen in welke soorten pompen er allemaal bestaan. Daarom hebben wij een overzicht van de meest voorkomende pompen voor u gemaakt:

  • Pedrollo pompen
  • Hydrofoorpompen en expansievaten
  • Motorpompen
  • Bronpompen
  • Dompelpompen
  • Handpompen
  • Vijverpompen

Pompen uitgelegd

Welke pomp u nodig heeft is geheel afhankelijk van uw klus en uw klant. Pedrollo pompen worden vaak gebruikt voor het verplaatsen van zuiver water, waarbij de pomp droog staat opgesteld. Een hydrofoorpomp wordt aan- en uitgeschakeld op basis van druk in het leidingssysteem. Motorpompen staan bekend om het gebruik van brandstof, waardoor ze overal inzetbaar zijn waar geen elektriciteit voorhanden is. Bronpompen worden gebruikt voor het oppompen van zuiver grondwater. Dompelpompen worden toegepast om sterk verontreinigd water te verplaatsen, dit met een beperkte opvoerhoogte. Handpompen worden toegepast om lucht uit leidingen te pompen en vijverpompen worden ingezet om vijvers schoon te houden.

Meer weten over pompen voor installateurs?

Zoals u kunt lezen is het geheel afhankelijk van uw klus of project welke pomp u daarvoor nodig heeft. Installateurs maken vaak gebruik van verschillende pompen, omdat elke situatie net weer even anders kan zijn. Wilt u graag meer informatie over pompen voor installateurs? Laat het ons weten via ons contactformulier.