VCA basis

VCA basis

VCA basis

Niemand wilt ongevallen op de werkvloer, kies daarom voor VCA basis opleidingen voor jouw werknemers. Je vraagt je misschien af wat deze opleiding precies inhoudt? Met een VCA basis opleiding leren jouw werknemers om veilig te werken op de werkvloer, op deze manier worden voor ongevallen voorkomen. Het hebben van een VCA basis certificaat in de bouw is dan ook een vereiste. In dit blog gaan we dieper in op wat een VCA basis opleiding inhoudt en waarom het hebben van dit certificaat belangrijk is voor jouw werknemers.

Het belang van een VCA certificaat

VCA is een afkorting en staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Met dit certificaat kun je bewijzen dat jij en jouw werknemers veilig werken en er alles aan doen om ongelukken op de bedrijfsvloer te voorkomen. Wist je dat dit certificaat zeer belangrijk is om te hebben? Veel bedrijven zonder dit certificaat, krijgen minder tot geen opdrachten binnen wanneer zij dit VCA-certificaat missen.

Wat toon je aan met VCA certificaat

Maar wat toon je nu precies aan met een VCA certificaat? Wij vertellen het je. Met dit certificaat kun jij aantonen dat je als bedrijf basiskennis hebt van veiligheid, gezondheid en milieu. Ook laat je hiermee zien dat jullie deze kennis kunnen toepassen op de werkvloer. Hierdoor vergroten jullie de veiligheid op de werkvloer, maar ook de veiligheid van elkaar.

Meer weten over VCA basis?

Jij wilt natuurlijk net zoals ieder ander bedrijf een veilige omgeving creƫren op de werkvloer. Daarnaast wil je ook dat opdrachten blijven binnenstromen. In dit geval mag een VCA basis certificaat niet missen. Wil je graag meer weten over dit certificaat of heb je andere vragen omtrent veiligheid op de werkvloer? Laat dan jouw vragen achter in dit contactformulier en wij zullen jou zo snel mogelijk beantwoorden.