Tegelvloer schoonmaken

Tegelvloer schoonmaken

Tegelvloer schoonmaken

Veel nieuwe huiseigenaren kiezen voor tegels in hun badkamer, woonkamer of keuken. Dit doen zij omdat tegels zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Heeft u ook tegels laten plaatsen, maar merkt u dat de tegels door de jaren heen niet zo mooi meer glimmen of vlekken hebben? Vaak kunt u ze met een simpel sopje weer schoonmaken. Maar er zijn ook diverse gevallen waarin de tegels moeilijker te reinigen zijn. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat er in de loop der jaren een vetlaag is opgebouwd, dit in combinatie met minimale onderhoud kan lastige vlekken veroorzaken. In dit blog vertellen wij u hoe u van deze hardnekkige vlekken afkomt.

Hulp inschakelen bij ernstige vlekken

Wanneer u merkt dat zelfs grondig dweilen niet meer helpt, en dat dit mogelijk zelfs juist alleen maar vlekken geeft. Dan wordt het tijd voor een stevigere aanpak. In dit geval kunt u ervoor kiezen om een extern bedrijf in de te huren die uw tegels grondig schoonmaakt. Met de juiste behandeling zullen uw tegels weer gaan stralen en er als nieuw uitzien. Na een dergelijke behandeling zijn tegels weer vrij van kalkaanslag, vet en vuil. Daarnaast zullen uw tegels weer een lange tijd bestendig zijn tegen aanhechten van nieuw vuil.

Aanpak van tegelvloer schoonmaken

Bent u benieuwd hoe zo’n reiniging in zijn werking gaat? Wij vertellen het u graag. Als eerst zullen uw tegels schoongemaakt worden. Hiervoor wordt vaak een combinatie gebruikt van een diamantschijf en een professioneel alkalisch reinigingsmiddel. Dankzij deze combinatie worden uw tegels vrij gemaakt van een eventuele vetlaag. Vervolgens worden uw tegels schoon geborsteld met speciale borstels. Hiermee kan het vuil uit de tegels gehaald worden. Het vuil dat vrijkomt wordt weggezogen door middel van een zuiger. Na deze behandeling zullen de tegels weer stralen en als nieuw lijken.

Impregneren van uw tegelvloer

Als laatste actie kunnen uw tegels ook geïmpregneerd worden. Wij raden dit aan omdat uw tegels op deze manier bestand worden tegen vlekken, vuil, vocht en zuur. Ook verlengt dit aanzienlijk de levensduur van al uw tegels. Het impregneren van uw tegelvloer is dus de ideale onderhouds oplossing zodat u langer van uw vloer kunt genieten.

Meer weten over tegelvloer schoonmaken?

Heeft u vlekken op uw tegels en kunt u ze zelf niet schoon krijgen? Dan is het de hoogste tijd om een expert in te huren die dit voor u doet. Met een specialist kunt u uw tegelvloer echt schoonmaken. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u ook altijd contact met ons opnemen via dit contactformulier. Wij helpen u graag opweg!