Gerbil kooi kopen

Gerbil kooi kopen

Tijd om een gerbil kooi te kopen

Heb jij altijd al een gerbil gewild en wordt het nu tijd om deze wens tot werkelijkheid te maken? Dan moet je als eerst gaan kijken naar welk formaat gerbil kooi je wilt. Er is veel keuze uit verschillende soorten en formaten gerbil kooien. In dit blog gaan we dieper in op welke type kooi het beste is voor jouw gerbil.

Afmeting van de kooi

Een van de dingen waar je als eerst over na moet denken is hoeveel gerbils je wilt gaan nemen. Of dit er 2 of 4 zijn maakt al een enorm verschil in de grootte van de kooi. Gerbils zijn dieren die graag ruim zitten. Daarom is een kooi van 80x50x50 echt minimaal voor 2 dieren. Een ideale afmeting is 100x60x50, maar hoe groter hoe beter. Wij raden aan om voor een glazen kooi te gaan. Wanneer je dit type kooi aanschaft, dan kun je jouw gerbils altijd goed observeren. Dankzij het glas heb je goed zicht op hoe jouw gerbils zich door het verblijf bewegen, dat is natuurlijk super!

Breed of hoog

Met de afmeting moet je er ook rekening mee gaan houden of je liever een gerbil kooi hebt dat breder is in de hoogte of in de lengte. Gerbils vinden het heerlijk om door hun kooi te klauteren. Maar deze afmetingen moeten natuurlijk wel in jouw huis passen. Welke vorm kooi je ook kiest, kies in ieder geval voor de grootste die jij kan betalen. Hoe meer ruimte je jouw dieren geeft, hoe beter zij zich zullen voelen. Daarnaast zullen ze ook natuurlijk gedrag gaan vertonen wanneer ze zich op hun gemak voelen. Dat is pas leuk!

Meer weten over gerbil kooi?

Wil je graag meer weten over hoe jouw gerbil kooi ingericht moet worden? Ga dan naar een leuke online dierenwinkel met experts. Zij kunnen jou precies uitleggen welk formaat kooi je nodig hebt en welke spullen hier bij nodig zijn. Ga bijvoorbeeld voor een natuurlijke kooi met natuur producten. Dit is niet alleen hartstikke mooi om te zien, maar ook super leuk voor je nieuwe gerbils. Voor vragen mag je ook altijd contact met ons opnemen via dit contactformulier.