Hoe schilder je een buitenmuur?

Hoe schilder je een buitenmuur?

Jouw buitenmuur aanpakken

Wordt het tijd om jouw buitenmuur een keer aan te pakken met de schilderskwast, maar weet je nog niet hoe je dit precies moet doen? Met deze tips van onze experts heb jij straks een nieuwe mooie laag op jouw buitenmuur zitten. Dat frist jouw woning echt op. Wij vertellen je in dit blog meer over het type verf, de kwasten en/of de rollers die je nodig hebt.

De muur goed voorbereiden

Door jouw buitenmuur van tijd op tijd opnieuw te schilderen, zorg je ervoor dat je naast een mooie nieuwe uitstraling ook weer een laag bescherming toepast. Regen, wind en andere invloeden van het weer kunnen jouw muur over de jaren heen steeds meer aantasten. Zorg ervoor dat dit niet kan gebeuren door goede kwaliteit verf te gebruiken. Wij raden je ook aan om eventuele mos en algen van de muur te verwijderen. Door de muur goed te reinigen leg je de basis om te gaan schilderen. Voordat je begint, is het ook verstandig om goed naar de voegen te kijken en ze eventueel te herstellen waar nodig. Gebruik daarna voorstrijk om de zuigende werking van de muur te verminderen.

Verwijder oude laag verf

Heb je nog oud verf op de buitenmuur zitten? Dan is het verstandig om dit eerst goed te verwijderen. Een oude laag verf kan afbladderen waardoor de nieuwe laag zich niet kan hechten op de muur. Ook kan dit voor oneffenheden zorgen, en dat is natuurlijk zonde! Zonder die oude verf kun je zorgen voor een nieuwe laag voorstrijk, waarop je vervolgens opnieuw kunt schilderen. Dat is ideaal voor een goede hechting en een mooie dekking.

Goede voorbereiding het halve werk

Eenmaal de oude laag verf verwijderd Kies dan voor een goede voorstrijk en hoge kwaliteit verf. Je kunt het beste acrylverf kiezen. Dit beschermt de muur tegen indringend vocht, maakt de muur grotendeels waterafstotend en laat de muur wel ademen. Let er ook op dat je de onderste gedeelte van de muur goed zandvrij maakt. Zo voorkom je dat de roller of kwast straks vol zandkorrels zit. En vergeet niet om de kozijnen netjes af te plakken

Meer weten over buitenmuur schilderen?

Natuurlijk komt er nog veel meer kijken bij het schilderen van jouw buitenmuur. Wij raden jou aan om hiervoor langs experts te gaan die jou de beste tips mee kunnen geven over welke type roller of kwast je nodig hebt voor jouw ondergrond. Neem voor antwoord op jouw vragen contact met ons op via dit contactformulier. Wij helpen jou graag verder met jouw schilderklus.