Is verhuizer worden iets voor jou?

Verhuizer worden

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? En lijkt het je wel wat om verhuizer te worden? Dan heb je geluk, want er staan veel verhuizer vacatures open. Maar hoe weet je of verhuizer worden iets voor jou is? Wij vertellen je graag meer over het werk van een verhuizer, helpen je te kijken of het werk bij je past en vertellen je hoe je verhuizer kunt worden. Lees dus snel verder en ontdek of verhuizer worden iets voor jou is.

Het werk van een verhuizer

Als je als verhuizer werkt, betekent dit dat je meubels, goederen, dozen en andere inboedel in- en uitlaadt. Dit doe je voor zowel particulieren als bedrijven. Ook zal je vaak genoeg meubels in elkaar moeten zetten of moeten demonteren. Dozen in- en uitpakken valt soms ook onder het takenpakket van een verhuizer. Het werk is dus heel veelzijdig, maar ook fysiek. Je moet namelijk veel tillen en lopen.

Past het werk bij mij?

Je moet over een aantal persoonlijkheidskenmerken beschikken als je als verhuizer wilt werken. Zo moet je realistisch, conventioneel en ondernemend zijn. Het werk van een verhuizer is fysiek werk, je kunt hierbij vuil worden. Daar moet je tegen kunnen. Ook moet je machines of apparatuur kunnen bedienen en eventueel voertuigen kunnen besturen. Daarbij is het belangrijk dat je met dit werk geordend en netjes bent. Anderen moeten op jou kunnen vertrouwen en je moet afspraken kunnen nakomen. Je moet zelf jouw werkzaamheden kunnen initiƫren en opstarten. En je moet verantwoordelijkheid kunnen nemen en dragen. Beschik jij over deze eigenschappen? Dan is verhuizer worden misschien wel iets voor jou.

Hoe kan ik verhuizer worden?

Denk jij dat verhuizer worden iets voor jou is? Begin dan met solliciteren op verhuizer vacatures. Bij de meeste verhuisbedrijven kun je zo aan de slag. Er zijn vacatures waarin vermeld staat dat een verhuisbedrijf op zoek is naar een bijrijder-verhuizer. Dat betekent dat je geen (groot) rijbewijs nodig hebt. Je hoeft alleen maar te kunnen sjouwen. Dus weet jij wat aanpakken is en ben je bereid om vroeg op te staan? Dan is verhuizer worden zeker wat voor jou!

Heb je nog vragen? Of wil je meer weten over het werk van een verhuizer? Stuur ons een bericht via het contactformulier.