Wanneer wordt het tijd voor relatietherapie

Wanneer wordt het tijd voor relatietherapie

Leren luisteren naar elkaar

Heeft u in uw relatie weleens te maken met ruzies, onbegrip of verdriet? En gebeuren deze gebeurtenissen regelmatig? Dan kunt u uzelf samen met uw partner opgeven voor relatietherapie. Tijdens relatietherapie leren jullie als stel om weer beter naar elkaar te luisteren en kunnen jullie erachter komen welke problemen in de weg staan om weer samen gelukkig te zijn. Soms is één sessie al genoeg om elkaar te begrijpen en voorkomt u dat u uit elkaar gaat met uw partner. Vertrouw op de deskundigen die jullie helpen om weer van elkaar te houden!

We pakken de ergenissen aan

Een relatie kan ontzettend mooi en fijn zijn, maar door de maanden of jaren heen kunnen er gebeurtenissen voordoen waardoor er ergernissen ontstaan. Wanneer dit niet wordt uitgesproken naar elkaar, dan kunnen de kleine dingen zich gaan opstapelen, met grote ruzies als gevolg. Tijdens relatietherapie wordt er geprobeerd om deze problemen of ergernissen te bespreken en daar een oplossing voor te zoeken. Vaak helpt het enorm wanneer er meer begrip is over wat er gaande is met uzelf en uw partner.

Spreek uit wat dwars zit

Ook is de manier waarop naar elkaar gecommuniceerd wordt erg belangrijk. Probeer elkaar niet de schuld te geven, maar spreek uit wat u dwars zit en wat hier de oplossing voor zou kunnen zijn. Hebben jullie weleens het gevoel dat de communicatie stroef gaat? Dan is het tijd om in relatietherapie te gaan om de communicatie te verbeteren.

Een enkele sessies of relatievakantie

Of u nu kiest voor een enkele dag of meerdere dagen relatietherapie, het is beide een goede manier om de eerste positieve stap te zetten om jullie relatie te verbeteren. Sommige koppels hebben aan een enkele sessie genoeg, terwijl er bij andere koppels meer dwars zit en het langer nodig heeft om dit goed aan bod te laten komen. Naast relatietherapie kunt u ook voor een relatievakantie kiezen. Tijdens de relatievakantie kunnen jullie als koppel intensief werken aan jullie zelf en aan elkaar.

Meer weten over relatietherapie?

Lijkt het u ook fijn om de communicatie met uw partner te verbeteren? Schrijf jullie dan nu in om een relatietherapeut in te schakelen. Niets is zo fijn als elkaar weer goed te begrijpen. En wie weet ligt het geluk wel om de hoek. Voor meer vragen over relatietherapie kunt u uw vragen altijd in dit contactformulier zetten, wij zullen u dan zo snel mogelijk beantwoorden.