Basgitaar leren spelen? Zo kies je het juiste instrument!

basgitaar leren spelen

Wil jij basgitaar leren spelen? Dan zal het je vast niet ontgaan zijn dat er talloze soorten zijn waar jij uit kunt kiezen. Als je namelijk de keuze hebt gemaakt tussen een elektrisch of akoestisch exemplaar, resteert de vraag naar welk merk je voorkeur uitgaat. De bekendste voorbeelden zijn Fender, Yamaha of Cort. Elk merk heeft zijn eigen kwaliteit, maar welke past bij jou? 

Onderscheidende kenmerken

Leo Fender heeft zowel de elektrische gitaar als de basgitaar uitgevonden. Vroeger was zijn merk al populair, maar ook vandaag de dag kiezen nog steeds veel basgitaristen voor een Fender. Deze is wat prijziger dan andere merken, maar je betaalt voor een uitstekende kwaliteit. De Yamaha is de eveneens bekende maar minder prijzige variant. Deze heeft een prima kwaliteit en is daarbij erg geschikt is voor beginnende basgitaristen. Cort is het minst bekende merk van de drie. De prijs-kwaliteitverhouding van een Cort is bijzonder goed, wat maakt dat deze geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde gitaristen. 

 

basgitaar leren spelen

Geen keuze kunnen maken?

Kun je maar geen keuze maken tussen de verschillende instrumenten die de markt te bieden heeft? Dan is het raadzaam om eens een fysieke winkel te bezoeken. Maak op voorhand een lijstje met de kenmerken die jij graag terug wilt zien in je instrument. De expert kan dan op locatie een aantal voorbeelden voor je uitzoeken zodat je deze met elkaar kunt vergelijken. Stel al je vragen en schaam je niet als je iets niet weet! Alleen zo kan de expert jou helpen aan de basgitaar die perfect bij je past.