Muziek in winkel

Muziek in winkel

Sfeervolle winkel

Heb jij een eigen winkel en wil jij de beste beleving voor jouw klanten? Door muziek in jouw winkel te laten klinken zorg je ervoor dat de klanten in de juiste sfeer komen. Verkoop jij bloemen? Dan kun je bijvoorbeeld Enya of andere rustige muziek overwegen. Ben jij verkoper van skateboards en dergelijke? Dan hoort daar natuurlijk heel andere muziek bij. In dit blog vertellen wij jou waarom muziek in de winkel zo belangrijk is.

Rechtenvrije muziek in winkels

Achtergrondmuziek in jouw winkel zorgt voor een mooie beleving bij jouw klanten. Door een bepaald genre te draaien haal je de juiste doelgroep naar de winkel. Let er wel goed op welke muziek je af gaat spelen, niet alle muziek is namelijk rechtenvrij. Wanneer je muziek speelt dat niet rechtenvrij is, dan moet je Buma en Sena kosten gaan betalen. Dit houdt in dat jij de makers van elk nummer dat je in een openbare ruimte speelt geld moet geven. Via Buma en Sena ligt de prijs gemiddeld op 1000 euro per jaar. Kies daarom voor rechtenvrije muziek.

Muziek stimuleert klanten

Doordat muziek de zintuigen prikkelt ervaart de klant een fijne beleving in jouw winkel. Dit betekent dat je makkelijker een klant naar binnen haalt, maar ook dat de klant langer in jouw winkel blijft. Met als gevolg dat ze meer van jouw winkel zullen zien en vaak een grotere aankoop zullen doen. Muziek in de winkel moet dus klanten stimuleren om te kopen.

Relaxed in de winkel

Muziek in de winkel zorgt voor een lekkere sfeer. Helemaal wanneer de muziek bij de klant past. Naast dat dit voor een lekkere sfeer zorgt, is het ook relaxed voor de klant. Dit is belangrijk voor de omzet. Je wilt niet dat klanten gehaast jouw winkel doorlopen en veel van de producten over het hoofd zien. Staat er een rij bij de kassa? Dankzij de muziek zullen mensen dit als minder onprettig beschouwen.

Muziek en privacy

Heb je weleens ongemakkelijke momenten in de winkel gehad, omdat het eigenlijk te stil was? Veel klanten ervaren dit ook. Een beetje muziek zorgt ervoor dat ze makkelijker tegen elkaar kunnen zeggen wat anderen niet aan gaat. Zit een kledingstuk bijvoorbeeld te strak of past die lamp echt niet in de woonkamer? Dankzij de muziek voelen klanten zich meer op hun gemak.

Meer weten over muziek in de winkel?

Het draaien van goede en rechtenvrije muziek is dus belangrijk voor jouw omzet en klanten! Er zitten veel voordelen aan verbonden, zonde om dit niet te doen. Wil je graag meer weten over muziek in de winkel? Stel jouw vragen dan in dit contactformulier en wij geven je graag meer informatie!