De voordelen van prefolds en strikluiers

wasbare nachtluier

Het beste voor jouw kindje

Wil jij ook het beste voor jouw kindje, maar maak je je zorgen om de toekomst? Je wilt natuurlijk dat jouw kindje straks een prachtige toekomst tegemoet gaat. Door prefolds te gebruiken zorg jij voor minder afval en dat resulteert in een schonere wereld! In dit blog vertellen wij jou over de voordelen van prefolds en strikluiers. Lees snel verder!

Wat is een wasbare vouwluier

Een veelzijdig en duurzaam type luier op de markt is de wasbare vouwluier. De wasbare vouwluier wordt ook wel prefold genoemd. Maar wat is dit precies? De wasbare vouwluier is een voorgevormde doek die meestal rechthoekig of vierkant is. Dit doek bestaat uit meerdere laagjes stof verdeeld in 3 banen. De middelste baan heeft meerdere lagen voor een groter absorberend vermogen.

Wat is een strikluier

Naast de wasbare vouwluier kun je ook kiezen voor een strikluier. De strikluier, zoals de naam al zegt, zet je vast met strikken of lintjes. Dit is de ouderwetse manier van wasbaar luieren. Toch heeft deze type luier veel voordelen. De strikluiers zijn snel droog, goed wasbaar en daarnaast ook nog eens zeer budgetvriendelijk.

Verschillende maten verkrijgbaar

De wasbare luier is dus in veel vormen verkrijgbaar. Je kunt ze in verschillende maten en materialen bestellen. Het kan per merk verschillen welk type luier jouw kindje nodig heeft. Wij hanteren 3 maten. Maat 1, de kleinste luier. Deze is geschikt voor pasgeborenen. En maat 3 is voor kindjes die al wat groter zijn. Bijkomend voordeel is dat de kleinere maten als booster kunnen worden gebruikt in een grotere maat prefold. De grotere maten kunnen als extra inlegger worden gebruikt in andere luiers, bijvoorbeeld voor ‘s nachts.

Voordelen prefolds en strikluiers

Prefolds en strikluiers hebben veel voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat er goede en passende vouwtechnieken zijn speciaal voor pasgeboren baby’s? Ook zijn de wasbare strikluiers erg slijtvast, omdat ze volledig uit stof bestaan. Bij het wassen kun je de losse lintjes het best in een strik knopen, zo gaan ze nog jaren mee! En natuurlijk zijn de wasbare luiers gemaakt van duurzame materialen, zeer milieubewust dus!

Meer weten over prefolds en strikluiers?

Wil jij ook graag het beste voor jouw kindje en lijkt het je ook een goed idee na het lezen van dit blog om prefolds en strikluiers aan te schaffen? Wij zeggen doen! Voor meer vragen over de prefolds en wasbare luiers kun je ons altijd benaderen door dit contactformulier in te vullen. We helpen jou en jouw kleintje graag verder!