Tips voor het verlichten van je tuin

Verlichitng tuin tips

Het belang van de juiste verlichting

Het belang van de juiste verlichting in de tuin wordt vaak onderschat. Er is wel veel aandacht voor tuinmeubels, planten en leuke accessoires, maar verlichting komt vaak op de laatste plaats. Dat is ontzettend zonde, want met goede verlichting zorg je ervoor dat de nadruk komt te liggen op de juiste plekken in je tuin en door te kiezen voor stijlvolle verlichting voegen ze zelf ook nog veel toe. In dit blog vertellen we meer over de verschillende soorten tuinverlichting.

Lampen onder een afdak of veranda

Onder je afdak of veranda heb je waarschijnlijk in een bepaalde stijl gedecoreerd. Voor de verlichting onder een afdak heb je ontzettend veel keuze. Je kunt namelijk niet alleen verlichting tegen de wanden plaatsen of vrijstaande lampen neerzetten, maar ook hanglampen ophangen. Dat maakt dat je uit veel meer stijlen kunt kiezen.

Gevelverlichting

Gevelverlichting is de meest geplaatste buitenverlichting. Het is een slim idee om aan de voorkant van de woning gevelverlichting met een sensor of timer te plaatsen. Wanneer de woning verlicht is, is de kans dat een inbreker bij je naar binnen probeert te komen namelijk kleiner. Gevelverlichting langs de deur is ook verstandig omdat je dan ‘s avonds niet in het donker hoeft te zoeken naar de sleutel.

Moderne spots

Een moderne tuin wil je natuurlijk ook goed verlichten, maar de lampen zelf moeten een minimaal design hebben. Je kunt kiezen voor een moderne lamp met strakke hoeken, maar het is ook mogelijk om spots in de grond te laten plaatsen. Die nemen geen ruimte in beslag, zien er ontzettend strak en modern uit, maar zorgen toch voor genoeg verlichting in de tuin.

Klassiek, antiek en vintage

Houd je juist wel van klassiek? Dan is antieke of vintage verlichting echt iets voor jou. Kies voor tijdloze, sierlijke lampen. Dat kan in de vorm van gevelverlichting, maar hoge landelijke lantaarnpalen staan ook erg mooi en geven de tuin een unieke look.

Welke verlichting kies jij voor je tuin? Neem contact op en laat het ons weten! Wij horen graag naar welke stijl jouw voorkeur uit gaat.