Tips voor inbraakpreventie

Inbreker camera tips

Een inbraak voorkomen

Een woninginbraak is een nare en ingrijpende gebeurtenis die u liever niet wilt meemaken. Door goede inbraakpreventie kunt u de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen. Wij geven u een aantal tips, waardoor u met een veilig gevoel kunt genieten van uw huis.

Bewaar uw sleutels op een veilige plek

Veel mensen verstoppen hun sleutel dicht bij de deur. Dit is echter zeer onverstandig! Zeker onder een deurmat of bloempot zal de dief uw sleutel snel vinden. Het is verstandiger om sleutels ver van de deur te bewaren. Is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld doordat u weinig ruimte heeft? Dan kunt u overwegen om een beveiligd sleutelkastje te laten installeren.

Plaats geen vakantiefoto’s

Slimme dieven wachten het juiste moment af om in te breken, bijvoorbeeld wanneer de bewoners op vakantie zijn. Het is daarom beter om geen vakantiefoto’s op social media te delen wanneer u weg bent. Het is beter om hiermee te wachten tot u weer terug bent. Dan kunnen inbrekers niet zien wanneer u ver weg bent.

Installeer beveiligingscamera’s

Camera’s helpen u om zicht te houden op uw woning. Zo kunt u meteen alarm slaan wanneer er verdachte bewegingen rondom uw huis zijn. Daarnaast slaan inbrekers een woning sneller over wanneer ze zien dat er camera’s aanwezig zijn. Lees ook onze tips voor camerabewaking voor meer informatie.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Met hoogwaardige sloten maakt u het een stuk moeilijker voor dieven om uw woning te betreden. Bovendien maken de meeste inbrekers zich snel uit de voeten wanneer het te veel tijd kost om binnen te komen. Door extra beveiliging zoals speciale strips en bijzetsloten wint u dus kostbare tijd. Dat maakt het zeer efficiënte maatregelen om inbraak te voorkomen.