De geheimen van een echte prosecco: zo herkent u hem

Echte of neppe prosecco?

Prosecco is al lange tijd een van de meest gedronken dranken ter wereld. Geen wonder dus dat de vraag naar Italiaanse prosecco groot is. Als resultaat hiervan zijn er veel namaak prosecco’s op de markt. Maar hoe weet u nu of u te maken heeft met de echte Italiaanse prosecco, of dat u een (veel minder lekkere) nepvariant drinkt? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Beschermd onder Europees recht

De naam ‘prosecco’ mag eigenlijk helemaal niet gebrukt worden als het niet om de echte prosecco gaat. Hij is namelijk beschermd onder het Europees recht. Alleen wijnen uit de regio Veneto mogen prosecco genoemd worden. Dat betekent zeker niet dat iedereen zich hieraan houdt. Er zijn immers volop nepvarianten van de wijn in omloop. Of de mousserende wijn die u drinkt de echte of de namaak prosecco is, maakt het daadwerkelijk uit? Zeker wel! Neppe prosecco smaakt namelijk vaak veel minder lekker.

Namaak prosecco herkennen

Om te voorkomen dat u teleurgesteld wordt door de prosecco die u koopt, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe u een echte prosecco herkent! Wij zetten een aantal tips op een rij:

  • Het juiste keurmerk: draagt de wijn die u koopt een label ‘DOC’ of ‘DOCG’? Dit is het teken dat het om de echt prosecco uit Veneto.
  • Raadpleeg een wijn app: u kunt tegenwoordig verschillende apps op uw telefoon downloaden waarmee u het label van een fles wijn kunt scannen. De app geeft u dan direct alle informatie, zodat u weet of u met een echte prosecco te maken heeft.
  • De juiste winkel: koop uw prosecco bij de juiste winkel. Dit kan bij een grote keten, maar onze tip is om de echte prosecco te bestellen in de webshop van een bedrijf dat authentieke Italiaanse dranken, ingrediënten en meer bezorgd.

Waar bestelt u altijd uw prosecco? Laat uw tip achter via ons contactformulier.