Luchtverversing op kantoor – 3 tips

Hoe zorgt u voor verse lucht op kantoor?

Verse lucht op kantoor is ontzettend belangrijk. Een goed ventilatiesysteem heeft veel invloed op het binnenklimaat. Te weinig frisse lucht kan leiden tot klachten als hoofdpijn, verminderde concentratie, benauwdheid of vermoeidheid. Creëer daarom een gezonde en productieve werkplek met onze 3 tips voor luchtverversing op kantoor.

Zet de ramen open

De makkelijkste manier om te zorgen voor meer frisse lucht is het openzetten van de ramen. Het kan al een groot verschil maken wanneer de ramen op een klein kiertje staan. Doordat er lucht van buiten komt, blijft de luchtstroom binnen in beweging. Bacteriën of geurtjes blijven hierdoor niet in de ruimte hangen. Dit is goed voor de gezondheid. Bovendien helpt de frisse lucht u om u beter te kunnen concentreren op het werk. Heeft u geen ramen in uw kantoor? Zet dan elders in het pand de ramen open en houd ook de deur van uw kantoor open.

Een goed ventilatiesysteem

Zoekt u de beste manier om te zorgen voor luchtverversing op kantoor? Kies er dan voor om een ventilatiesysteem te laten installeren. Dit systeem zorgt er niet alleen voor dat er nieuwe lucht binnen komt en dat de oude lucht wordt afgevoerd. Het zorgt ook dat de verse lucht goed verspreid wordt. Een ventilatiesysteem is aan te raden voor zowel grote als kleine ruimtes.

Maak gebruik van planten

Ook planten kunnen een positief effect hebben op de kwaliteit van de lucht in uw kantoor. Gebruik hiervoor wel luchtzuiverende planten. Deze planten kunnen CO2 en andere vervuilende stoffen uit de lucht filteren en omzetten naar gezonde stoffen die ze weer afgeven, zoals zuurstof. Bepaalde planten kunnen dus zorgen voor een gezond binnenklimaat op kantoor. Hierbij is het wel belangrijk om te noemen dat dit effect niet heel groot is. Gebruik luchtzuiverende planten daarom altijd in combinatie met een ventilatiesysteem voor genoeg verse lucht op kantoor.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.