Paardenbox bestellen? Let hier goed op!

Hier moet u op letten bij een binnenbox

Een paardenbox is een onderkomen voor één paard. U kunt kiezen voor een paardenbox met een dak voor buiten of een paardenbox binnen in een stal. Wilt u een paardenbox bestellen voor in de stal? Dan zijn er wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Wij vertellen u er graag meer over.

Een goede vloer

De vloer van de paardenbox moet nogal wat gewicht kunnen verdragen. Zorg voor het bestellen van de paardenbox dus eerst dat er een stevige vloer in de stal ligt. Wij kunnen een betonvloer aanraden. Deze is stevig en kan tegen een stootje. Daarnaast heeft een paard op een betonvloer voldoende grip, zodat hij niet uit kan glijden.

Genoeg ventilatie

Bij het bestellen van de paardenbox moet u zorgen dat er voldoende ventilatie is, zeker binnen. In de stal blijven stof en vuil namelijk langer in de lucht hangen dan buiten. En dit kan schadelijk zijn voor de luchtwegen. Een goede ventilatie is dus nodig voor een goede gezondheid van uw paarden.

Voldoende ruimte

Er zijn veel verschillende paardenboxen te bestellen. Kies altijd voor een paardenbox met voldoende ruimte. En houdt er rekening mee dat één box gemaakt is voor één dier. Naast de ruimte in de box moet u ook nadenken over de ruimte daarbuiten. U wilt in de stal genoeg ruimte over houden om het paard makkelijk naar binnen en naar buiten te kunnen brengen. Daarnaast wilt u genoeg plek om het paard te kunnen voeren en de paardenbox uit te mesten.

Heeft u hulp nodig bij het bestellen van een geschikte paardenbox? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u met alle plezier met het vinden van de juiste binnenboxen voor uw paarden!