Zo past u een koelcel op maat aan aan uw wensen

Goede koelcel op maat

Voor heel veel bedrijven is een goede koelcel simpelweg onmisbaar. Maar het vinden van een model dat perfect bij uw bedrijf past en dat voldoet aan de benodigde specificaties is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wij adviseren bedrijven daarom ook altijd om een koelcel te kopen bij een specialist die een model op maat kan maken. Die kan namelijk helemaal aan uw wensen aangepast worden. Hoe? Daar vertellen we in dit blog meer over.

Altijd de juiste afmetingen

Ten eerste is het altijd belangrijk dat een koelcel de juiste afmetingen heeft. De nadelen van een te kleine koelcel zijn direct duidelijk, maar ook een te grote koelcel is alles behalve praktisch. Hij neemt namelijk veel ruimte in beslag en koelt oppervlakte die niet gekoeld hoeft te worden. Hierdoor verbruikt hij veel meer stroom. wat niet goed is voor de energierekening.

Beste koelcelpanelen

Een belangrijke factor voor een koelcel zijn de koelcelpanelen. Die worden ook wel sandwichpanelen genoemd, en sluiten de koelruimte af van de buitenlucht. Ze moeten dus goed luchtdicht zijn om de temperatuur in de ruimte constant laag te hebben. Welke koelcelpanelen u nodig heeft is afhankelijk van uw bedrijf. Daarom raden we aan om advies te vragen bij een specialist over wat de beste koelcelpanelen voor uw situatie zijn. Wel kunnen sowieso altijd aanraden om koelcelpanelen bij KoelcelVriescel.nl te kopen.

Afgestemd op gebruik voor uw bedrijf

Ten slotte zijn er nog kleinere factoren die meespelen bij het samenstellen van een koelcel, die een maatwerk exemplaar veel voordeliger maken. Hierbij kunt u denken aan een koelcel die geplaatst kan worden in een ruimte met aparte wanden (bijvoorbeeld schuine wanden), de juiste hoeveelheid en grootte schappen in de koelcel om dingen op te zetten en een deur en drempel die het naar binnen en buiten gaan in de koelcel makkelijk maakt voor uw medewerkers.

Heeft u advies nodig over de factoren waar u allemaal rekening mee moet houden bij het kopen van een goede koelcel? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder.