5 tips voor een moderne inrichting

Moderne inrichting

Modern interieur: strak en stijlvol

Wilt u uw huis opnieuw inrichten? Ga voor modern! Met een modern interieur kunt u eindeloos variëren. Door de basis simpel te houden, kunt u de details volledig naar wens aanpassen. Wij geven u 5 tips voor een moderne inrichting.

1. Kies lichte kleuren

Een modern interieur heeft lichte kleuren als basis. Gebruik daarom witte verf voor op de muren of ga voor lichtgrijs als basiskleur. Vermijd tinten met een gelige ondertoon. Deze zien er al snel een beetje ouderwets uit. Met lichte kleuren als basis kunt u met uw inrichting nog alle kanten op!

Gebruik de juiste materialen

Bij de moderne stijl horen een aantal kenmerkende materialen. Wij zetten ze voor u op een rij:

  • Leer
  • Kunststof
  • Chroom
  • Stof
  • Glad hout

Zoals u ziet draait het bij een modern interieur dus allemaal op gladde materialen en strakke lijnen. Net als met de kleuren, wilt u ook de materialen vrij simpel houden.

3. Zorg voor het juiste licht

Een modern interieur komt het beste tot zijn recht in een lichte kamer. Grote ramen zijn dus ideaal. Komt er niet zo veel natuurlijk licht binnen? Dan kunt u met het juiste licht ook het gewenste effect creëren. Kies dan het liefst voor lampen met een witte gloed en vermijd lampen met geel licht.

4. De meubels trekken de aandacht

Omdat de basis van het moderne interieur zo simpel is, kunt u met de meubels juist wat meer de aandacht trekken. Houd de materialen en de kleuren simpel en strak, maar zorg voor echte eyecatchers door meubels van goede kwaliteit te kopen. Uw eettafel, kledingkast of bank mag daarom ook best wat ruimte innemen. Een grote moderne loungebank past bijvoorbeeld heel goed bij deze stijl.

5. Combineer met de trend van het moment

Het fijne van een moderne inrichting is dat deze goed te combineren is met de nieuwste trends. De basis van een modern interieur is vrij simpel. Hierdoor kunt u eindeloos variëren met andere stijlen en uw huis inrichten naar uw eigen smaak. Wilt u uw moderne inrichting ook nog eens duurzaam maken? Lees dan ook de tips in dit blog!