Wat zijn de kosten van een uitvaartverzorger

Een uitvaart regelen doet u niet alleen

Afscheid nemen van een dierbaar persoon is een zware gebeurtenis. Al helemaal wanneer u de uitvaart zelf moet regelen. Wanneer iemand komt te overlijden moeten er snelle stappen worden ondernomen, zodat iedereen afscheid kan nemen. Vaak valt zo’n zware klus in een drukke periode. Een uitvaartverzorger neemt veel van de zware taken over en is de persoon die voor een mooi afscheid zorgt. In dit blog vertellen wij u meer over de uitvaartverzorger en de bijkomende kosten.

De taak van de uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger zorgt voor een uitvaart die in overleg goed bij uw overleden dierbare past. Samen rond de tafel wordt overlegd welk afscheid het beste aansluit bij de wensen van de overledene. Had de overleden persoon de wens om zich te laten cremeren of begraven? Wordt de overledene opgebaard of blijft de kist dicht? De uitvaartverzorger ondersteunt u bij elke beslissing die u moet nemen. Zo heeft u nooit het gevoel dat u er alleen voor staat.

De kosten van een uitvaartverzorger

De kosten van een uitvaartverzorger kunnen uiteen lopen. Het is grotendeels afhankelijk van welk bedrijf u inhuurt. Het allerbelangrijkste is dat u een goede klik voelt met de uitvaartverzorger. Met de juiste persoon wordt deze moeilijke periode een stuk aangenamer. De kosten van een begrafenis kunnen al gauw rond de 4000 duizend euro liggen. De kosten van een crematie zijn daarentegen een stuk lager, rond de 3000 euro.

Meer informatie over uitvaartverzorger

Met een mooie uitvaart geeft u uw geliefde of dierbare nog een mooie laatste herinnering. De afsluiting van zijn of haar leven, samen met familie en vrienden. Kijk hier voor meer informatie over de kosten voor een uitvaartverzorger. Heeft u mooie verhalen over het afscheid van uw partner of van een vriend of familielid? Wij horen uw verhalen hier graag.