Waarom u een zorgwoning wilt huren

Zorgwoning huren

Een zorgwoning huren

Bent u op zoek naar een zorgwoning voor uzelf, een familielid of een bekende? Het is tegenwoordig mogelijk om een zorgwoning te huren. Hierdoor zit u niet vast aan uw zorgwoning en kunt u de zorgwoning ook tijdelijk gebruiken, wat flink scheelt in de kosten. In dit blog vertellen wij u graag meer over de grote voordelen van het huren van een zorgwoning.

Keuzes uit huurwoningen

U heeft net zoals bij een koop zorgwoning ook verschillende opties bij een huur zorgwoning om uit te kiezen. Bij veel bedrijven heeft u gemiddeld een keuze uit drie verschillende huur zorgwoningen. Hierdoor heeft u niet maar één standaard woning, maar kunt u kiezen voor de best passende zorgwoning voor in uw tuin of aan uw huis. Sommige bedrijven bieden ook een op maat gemaakte huur zorgwoning aan wanneer de woning voor meer dan drie jaar gehuurd gaat worden. Hierbij gaat het meestal over huurkoop.

Huurkoop van een zorgwoning

Een huurkoop woning wordt in overleg met u op maat gemaakt. Voor huurkoop moet u minstens 5 maanden gebruik maken van de woning. Ook zit hier een rentepercentage op van 6%. Na deze 5 maanden wordt de huurkoop zorgwoning aan u overgedragen.

Verschillende opties op maat gemaakte zorgwoning

Een op maat gemaakte zorgwoning biedt u verschillende voordelen. Zo heeft u de keuze of u bijvoorbeeld een drempelloze vloer wilt hebben. Dit is ideaal voor mensen met een rolstoel of voor mensen die slecht ter been zijn. Ook kunt u een prikkelarme of energieneutrale woning laten maken. Een prikkelarme woning is de oplossing voor mensen bij wie het hoofd snel vol zit. Hoe minder prullaria in de zorgwoning, hoe rustiger uw dierbare zich voelt.

Eigen ervaringen met een zorgwoning?

Wilt u een zorgwoning huren? Lees uzelf dan van te voren goed in over de voor- en nadelen. Zo komt u erachter welke huur zorgwoning goed bij u en uw dierbare past. Heeft u ervaringen met het huren van zorgwoningen? Laat het ons weten door hier een bericht achter te laten!