Duurzaam laminaat kopen

Duurzaam laminaat

De verschillende soorten vloerbedekking

Bent u benieuwd naar de verschillende vloeren die u in uw woning kunt plaatsen? De mogelijkheid in vloeren is zeer divers. Zo heeft u de keuze uit een houten vloer, PVC, vinyl, tegels, parket, beton en laminaat. Wat is nu een goede keuze wanneer u niet veel geld te besteden heeft, maar wel een vloer wilt die nog lang mee gaat? Wij weten het! In dit blog vertellen wij u meer over de goede kwaliteiten van laminaat.

Waar bestaat laminaat uit?

Laminaat is een vloerbedekking die in veel woningen terug te vinden is. Laminaat is dan ook een goed betaalbare vloerbedekking met grote voordelen. Zo is deze vloer geschikt is voor elke ruimte, is deze uitzonderlijk sterk en is het makkelijk in onderhoud. Ook is het snel en eenvoudig te plaatsen en is het net levensecht. Maar waar bestaat laminaat precies uit? Laminaat bestaat uit samengeperst plaatmateriaal. Dit materiaal staat ook wel bekend als HDF: high density fibre board. Op deze plaat wordt vervolgens een laag decorprint geperst. Zo lijkt het net op echt hout.

Geschikt voor elke ruimte

Dankzij zijn waterbestendige kwaliteiten wordt dit vloertype ook veel in keukens en badkamers geplaatst. Daarnaast bestaat laminaat uit een naadloos kliksysteem. Dit houdt in dat stof en viezigheid zich niet in de naden kunnen wringen. Laminaat wordt dan ook veel toegepast in kinderkamers vanwege zijn hygiënische kwaliteiten.

Zeer sterke vloerbedekking

Naast dat laminaat betaalbaar, watervast en hygiënisch is, is deze vloerbedekking ook uitzonderlijk sterk. Dankzij de stevig samengeperste lagen is laminaat bijzonder duurzaam en slijtvast. Nagels van honden, spelende kinderen, naaldhakken en vallende voorwerpen zijn geen probleem voor laminaat. Dit zijn nog meer redenen om laminaatvloer te kiezen!

Zelf laminaat aanschaffen?

En zo zijn er nog meer voordelen van laminaat. Laminaat is bestand tegen verkleuring van de zon, het is snel en makkelijk te plaatsen dankzij zijn makkelijke kliksysteem en het lijkt net levensecht. Wat houdt u nog tegen om voor laminaat te gaan? Duurzame laminaat kopen is snel gedaan. Voor vragen over laminaat kunt u altijd contact met ons opnemen via dit contactformulier.