Welke risico’s zijn gedekt bij verschillende motorvoertuigen verzekeringen?

Motorvoertuigenverzekering

Welke motorvoertuigenverzekering kiezen?

Wanneer u een nieuwe auto aanschaft moet u ook kijken welke motorvoertuigenverzekering hier het beste bij past. De juiste verzekering kan per auto verschillen. Wilt u bijvoorbeeld graag zoveel mogelijk verzekerd hebben? Kies dan voor de Allrisk-verzekering. Heeft u een oude auto en moet het zo goedkoop mogelijk blijven? Kies dan voor een WA-verzekering. In dit blog vertellen wij u meer over de verschillende motorvoertuigen verzekeringen.

WA-verzekering

Het is verplicht om bij een auto minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze wordt het meest gekozen voor auto’s boven de 10 jaar. Een WA-verzekering wordt gekozen wanneer een uitgebreidere dekking niet meer in verhouding staat tot de dagwaarde van de auto. U bent hiermee het goedkoopst uit.

Wat houdt de WA-verzekering in?

Een ongeval kan veel financiële consequenties hebben. Met de WA-verzekering beschermt u de verkeersslachtoffers. U bent verzekerd bij letselschade voor minimaal 6,07 tot 7,5 miljoen euro. Bij materiële schade is dit tot 2,5 miljoen. Een WA-verzekering verzekert u alleen bij letsel toegedaan aan anderen. Houdt u zich niet aan de regels, zoals drank, drugs of het niet hebben van een rijbewijs, dan is de rekening voor uzelf.

WA+-verzekering

De WA+-verzekeringen worden afgesloten bij auto’s tussen de 6 en 10 jaar. Bij deze verzekering bent u, naast schade aan anderen, ook verzekerd voor andere dingen, zoals inbraak en diefstal. Maar ook bij ruit-, storm- en brandschade. Bij de WA-, WA+- en de Allrisk-verzekering krijgt u ook in het binnen- en buitenland hulp van hulpverlening. Bij een ongeval, diefstal of brand worden de inzittende bijvoorbeeld naar huis gebracht.

Allrisk-verzekering

De Allrisk-verzekering wordt het meest gekozen door de eigenaar van een auto die niet ouder is dan 6 jaar. U wordt voor al het bovengenoemde inclusief schade door eigen toedoen en vandalisme verzekerd.

Meer weten over verzekeringen en letsel?

Welke verzekering u moet kiezen is afhankelijk van uw budget, auto en wensen. U kunt bijvoorbeeld stilstaan bij het type auto, de leeftijd, het vermogen, het aantal schadevrije jaren en de cataloguswaarde. Niet alle WA-verzekeringen kosten hetzelfde, het is daarom verstandig om van te voren goed te vergelijken bij wie u de verzekering gaat afsluiten. Bij letsel door toedoen van een ongeluk is het verstandig om een goede advocaat in te huren. Meer vragen over autoverzekeringen of letsel en advocaten? Neem dan snel contact met ons op via dit contactformulier.