Muziek in restaurants: deze fouten wil je niet maken

muziek in restaurants

Muziek in restaurants

Muziek is een belangrijk onderdeel van de restaurantbeleving. Zo kunt u er verschillende ambiances mee neerzetten. Of u nu gaat voor een zomers gevoel of een andere gezellige sfeer: muziek draagt eraan bij. Bovendien zorgt muziek ervoor dat gasten zich op hun gemak voelen. Bijvoorbeeld wanneer er nog maar weinig mensen in het restaurant zijn. Wij zetten een aantal fouten op een rij die u niét wil maken.

1. De hele avond hetzelfde genre

U heeft een muziekcomputer voor uw restaurant aangeschaft, een geschikt genre uitgezocht en denkt dat u dan klaar bent. Niets is minder waar. Het is namelijk een slecht idee om de hele avond hetzelfde muziekgenre op te hebben staan. Naarmate de avond vordert verandert de muziekstijl mee. Zo zet u bijvoorbeeld uptempo muziek op tijdens de borrel, rustige muziek tijdens het diner en vrolijke muziek na dinertijd.

2. De hele avond hetzelfde volume

Ook is de hele avond muziek afspelen op hetzelfde volume een no-go. Wanneer er nog weinig gasten zijn, zet u de muziek aan zodat uw restaurant niet te stil is. Wordt het drukker, dan is het noodzakelijk om het volume te verhogen om de muziek te blijven horen. Aan het einde van de avond zet u het volume weer lager, zodat de gasten begrijpen dat het tijd is om te gaan.

3. Reclames afspelen

Deze klinkt heel logisch, maar wordt nog wel eens vergeten: speel geen reclames af. Het is dus belangrijk om niet muziek af te spelen van bijvoorbeeld een Youtube playlist. Het horen van reclames tussen de muziek door is slecht voor de beleving van de gasten.

Vond u dit een leuk artikel? Lees dan ook eens onze nieuwsberichten!