Scheiden, wat nu? Mediation in Utrecht

Mediation in Utrecht

Hulp van een mediator bij scheiden

Een scheiding is zwaar en emotioneel en er moet veel geregeld worden. Zeker wanneer er ook kinderen bij betrokken zijn, komt er veel op u af. Daarnaast is het belangrijk dat alle zaken op correcte wijze worden afgehandeld. Regel een scheiding daarom nooit zonder professionele begeleiding, maar schakel de hulp in van een ervaren mediator. In dit blog vertellen wij wat een mediator voor u kan betekenen. Ook leest u enkele voordelen van mediation bij scheiden in Utrecht.

Wat doet een mediator?

Kiest u voor mediation bij scheiden? Dan zal de mediator samen met u en uw ex-partner om tafel gaan zitten om alle belangrijke zaken te bespreken en afspraken te maken. Denk bijvoorbeeld aan de verdeling van de eigendommen, afspraken over de financiën en een omgangsregeling voor de kinderen. Een mediator is een onafhankelijk partij. Hij zal dus voornamelijk optreden als gespreksleider en voorkomen dat het overleg uitmondt in een conflict. Daarnaast heeft een mediator een goed overzicht van alle afspraken die moeten worden vastgelegd bij een scheiding.

Voordelen van mediation

  • De mediator houdt het overzicht
  • Het gesprek verloopt niet via advocaten, dus u staat in direct contact met elkaar
  • Een mediator zoekt naar de beste oplossing voor beide partijen
  • Afspraken maken met mediation gaat sneller dan met advocaten
  • Een mediator is goedkoper dan een advocaat

Welke mediator moet u kiezen?

Bij het kiezen van een goede mediator is het belangrijk om te gaan voor iemand bij wij u zich goed voelt. Vraag dus eerst een vrijblijvende kennismaking aan voor u met iemand in zee gaat. Wij raden de professionals van Resolve Visie mediation in Utrecht aan. Heeft u goede of minder goede ervaringen met een mediator in Utrecht? Laat het ons weten via het contactformulier op deze website.